Engelliler Sitesi Tartışma Platformu

Hızlı Arama

Ayrıntılı

Member Login

Kayıt Ol | Şifremi Unuttum

Register
Welcome

Engelliler Sitesi Tartışma Platformu > ENGELLİ HAKLARI > Mahkeme Kararları » 'Ayrımcılık' yapan şoföre 6 ay hapis

'Ayrımcılık' yapan şoföre 6 ay hapis

Konuda Ki Cevap Sayısı : 16   - Görüntüleme 522   -   önceki Konu  -  sonraki Konu  -    Konuyu GÖrüntüleyenler :
Alt 05-10-2009, 03:23 PM   #1 (permalink)
lokman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Senior Member
Standart 'Ayrımcılık' yapan şoföre 6 ay hapis

Mahkeme; tekerlekli sandalyedeki Tablacı'yı "Seninle mi uğraşacağız" deyip otobüse almayan şoföre önce hapis cezası verdi sonra cezayı halk otobüsü şoförlüğünün yasaklanmasına çevirdi

Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi‚ tekerlekli sandalyedeki Teslime Tablacı'yı"Seninle mi uğraşacağız‚ git işine" diyerek otobüse almayan şoförü iki yıl sonra cezalandırdı.

Mahkeme şoförü "ayrımcılık" nedeniyle önce altı ay hapis cezasına çarptırdı sonra bu cezasını‚6 ay süreyle ehliyetinin alınarak halk otobüsü şoförlüğünün yasaklanmasına çevirdi.

Tablacı‚ 29 Nisan 2007'de Taksim-Bahçeşehir hattında çalışan halk otobüsüne binmek istedi. Ancak şoför durakta bekleyen yolcuları aldıktan sonra‚ Tablacı'yı otobüse almadı.

Tablacı da‚ İstanbul Barosu Engelli Hakları Komisyonu'na ulaşarak avukat Güler Polat'la hukuki süreci başlattı.

Bugünkü duruşmada‚ şoför Tablacı'yı görmediğini‚ Tablacı'nın kapıyı açmasını istemediğini iddia etti. Ancak Tablacı‚ iki kez annesinin‚ bir kez de durakta bekleyen öğrencilerin kapıyı açın demesine karşın‚ şoförün kendisini otobüse almadığını anlattı.

Engellilere uygulanan ayrımcılığın önlenebilmesinde mahkemelerin bu davada olduğu gibi cesur kararlar vermesinin çok etkili olduğunu söyleyen Tablacı‚ çözümün tek tek bireylerin cezalandırılmasında olmadığını‚ kamu hizmeti veren kurumların elemanlarını tutum ve yasalara saygı konusunda yeterince eğitmediklerini dile getiriyor.
lokman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Google Adsense Reklamları   #1.5
Google Adsense

Google Reklamları

Google online  
Alt 05-10-2009, 03:57 PM   #2 (permalink)
Osman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Administrator

Eğitim şart... Eğitim oladığı sürece insanlar bilinçlenmediği sürece bu tip olaylar ne yazıkki yaşanmaya devam edecektir...
Osman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-10-2009, 10:06 PM   #3 (permalink)

Senior Member

evet.eğtim şart öğretim de.ne oldu bizlere?sokak kedilerini beslerdik biz.şimdi halkımız insanın yaşam hakkını görmüyor.şöför bence ömür boyu yasaklı kalmallıydı ve bu bütün şöför dermeklerine bildirilmeliydi.bakalım başkası bunu yapabilecek mı? kimin malına kimi almıyor? ya engelli anası.kendisi.evladı olsaydı ...o kadar mı empatı kuramıyoz.merhamet yok yüreyinde merhamet.engelli de insan .hatta daha ince ruhlu.onun da canı acıyor.karnı açıkıyor.üşüyor...üstünü örtecek kimse yok mu?
papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-26-2009, 01:59 PM   #4 (permalink)

Junior Member

ya arkadaşlar beyaz kartım var ortadan kırık bunu bahane bilip bazı otobüsler mavi otobüsler bebni rncide ederk otobüsten atıyor hakkım ı nsaıl savuncam kartım gayet net harap olmamaıış sadece orTADAN KIRIK BAHANELERİDE BANDROL OLMASI LAZIM BN GÖTÜRMM V.S AŞŞALAYICI YABİRLERLE CÜMLE ALEMİN İÇİNDE REZİL ETTİ 2 ŞÖFÖR BENİ NAPAM LAZIM
abdullahbfiliz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-26-2009, 07:15 PM   #5 (permalink)

Senior Member

ÇOK KIZDIM ŞİMDİ ÇOK .Bir şöför sadece kendi kulanım için, kendi özel araçına tercih yapabilir.Düne kadar hayvanları bile alırlardı araçlara.Bir engelli insana nasıl hakeret ederler?? O da toplum içinde.Merhamet yok içlerinde anladık ta, Allahtan da mı korkmuyorlar???!!! Yarın onlar daha kötü engelli olabilir.Biz sanki sıparış mı verdik?Ben bana nasıl davranılınsın istiyorsam öyle davranıyorum herkeze.Ya ben evdeyken korkuyorum hakka geçiyormuyum diye,bana bişi olur da kızım bakımsız kalır diye.Bunlar trafikte,her gün binlerce kaza-YİNE KORKU YOK.Allah islaf etsin ne diyim.

Ama siz o kartınızı yenileyin.bildirin şikayetinizi.Otöbüsün plakasını alın otobüs işletmesine bildirin.Bağlı olduğunuz belediye de engelli masasına bildirin.Adliyeye şikayet dilekçesi yazmış olsanız daha çok etkili olur sanırım.Size hakaret ederken yanınızda birisi varmıydı tanıdık,şahit yazdırmanız için.Öyle durumlarda otobüsten duyarlı birilerinin adını telefon numarasını isteyin 2 kişi olsa yeter.Sakın pes etmeyin öyle durumlarda her yere şikayet edin.
Alt 11-05-2009, 03:09 PM   #6 (permalink)

Senior Member
nefret24z - MSN üzeri Mesaj gönder

biraz ceza geç gelmiş, biz ceza taraftarı değiliz ama herkez bilinçli davranmasını istiyoruz osman dediğin gibi eğitim şart cezalar ne kadar olursa da olsun insan insanlığını bilmediği sürece bi faydası olmuyor inş zamanla herşey daha da güze olacak yarınlar bizim

Ş!Md! eŞ!Tm!Y!z En Az öLüm kADaR ÜzdÜN BeN!
nefret24z isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-19-2010, 12:19 AM   #7 (permalink)

Junior Member

arkadaşlar bende bedenen bi engelim yok genelde futbolcularda rastlanan kalpte ritim bozuklugu vs. normal kalp hastalıgı degil askerden yeni geldim heyete girdim /50 engel raporu aldım halen ben kendimde inanamıyorum zaten görende inanamıyo neyse geçenlerde arkadaşlarım dedi olum bu raporu aldın otobüslerede beleşten binersin bende dedim olum bizde bişe yok gören bişe der bende dayanamam kavga ederim boş ver dedim neyse öle böle almak nasip oldu hatta arkadaş ortamımda makara olduk yanlış anlaşılmasın özürlü veya engelliler için degil anlamışınızdır beni neyse ilk kartı aldıgımda otobüse binmeye ve kartı göstermee çekindim dıştan bişeyim yok o düşünceyle arkadaşlarım sagolsun hakkındır biraz gazlarıyla bindim gösterdim öle 1hafta bindim alıştım.baya uzattım lafı demek istedigim bu otobüs şöförlerinin içinde gayet şerefsiz adi insanlar çok 2gün önce aynı şekil otobüse bindim zaten tam alışamadım karta neyse kartı gösterdim tam geçerken aynen bu şekil şöförr buuu neee yaaa hitabıyla tabi millette bana baktı acaba ne kartı gösterdiki şofor öle dedi neyse tabi bende huyum itibariyle geri döndüm kartı şoforun yüzüne sokarcasına al dedim kart bak iyice gördünmü akıllı ol bidaha bu otobüse binemessin dedim tartıştım hemen tamam kardeşim görmedim gözükmüyo falan millette halen merak ediyo acaba ne kartı gibilerinden öyle geçtim oturdum zoruma gitti benim ama agzının payını verdim..bide engelli oluşuma milletin içinde dese ne olurdu bilemiyorum yani demek istedigim kimse ezdirmesin kendini gereken neyse yapın hakkınızı arayın
emre isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-19-2010, 12:26 AM   #8 (permalink)

Junior Member

o şofor kimse 6ay ceza yemiş yok indirilmiş ehliyeti arabası alınmış bırakın kardeşim bu saçma sapan cezaları ben ne bileyim belki biz bilmeden adam şoforlüge devam yapıcaksın bidaha otobüs süremez şöförlük haram başka işle ugraşssın her otobüse bindiginde içi parçalansın nabtım desin iraan gibi olcan hırsızmı kesicen kolunu zinamı asıcan bak bakayım bidaha yapıyolarmı
emre isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-19-2010, 10:01 AM   #9 (permalink)

Senior Member

Emre,oğlum doğru diyon.Yaptırım şart.Önce eğtim de,ama herkezin kafası basmıyo hakka.dolandırmaya çalışıyo kafalar.Bir işe gerdiğise işinin hakkını verecek.Hanki insan engelliliği sıparış istedi??? Şöföre,evladın engelli olsaydı acaba aynı mı anzırıdın demek lazım.Ben artık hoşgörülü olamıyacam engellilerin hakları için.UNUTMUYALIM arkadaşlar:HAK VERİLMEZ.HAK ALINIR.Keşke avrupada gibi engellilere verdikleri değeri verseler bizlere de.Ezenlere ezdirmiyelim kendimizi LÜFTEN.Emre,senin gibi cesaretli insanlar bilinçsiz şöförleri ağzının payını verin.Başkalarına da saldırmasınlar.Okuya okuya anlamzlarsa....anlar.
Alt 01-19-2010, 10:03 AM   #10 (permalink)

Senior Member

İnsanlardan utanmıyan,Allahtan korkmuyan kullarından bizi koru Yarabbi..AMİN

Seçenekler Arama
Stil